dcsimg

Brief Summary ( Neerlandês; Flamengo )

fornecido por Ecomare
De gewone zeepok is de meest voorkomende zeepok langs de Noordzeekust. De vorm is erg afhankelijk van de groeiplaats. Ze kunnen er uit zien als een plat kegeltje. Als ze in een dichte kluit bij elkaar leven worden ze langwerpig. Ook in naden en kieren tussen stenen raken ze vaak bekneld tussen hun buren en groeien ze omhoog. Bijzonder feitje: bij de Noordpool in de buurt bevriest de zee vaak. Larven van de gewone zeepok komen dan vast te zitten in het ijs en bevriezen ook. Ze kunnen echter enkele weken als ijsklontje overleven. Als ze eenmaal ontdooien leven ze gewoon verder.
licença
cc-by-nc
direitos autorais
Copyright Ecomare
fornecedor
Ecomare
original
visite a fonte
site do parceiro
Ecomare

Gewone zeepok ( Neerlandês; Flamengo )

fornecido por wikipedia NL

De gewone zeepok (Semibalanus balanoides) is een zeepokkensoort uit de familie van de Archaeobalanidae.[1] De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1758 door Linnaeus.

Leefwijze

Deze zeepok weerstaat de vrieskou van zijn habitat en kan 's zomers bij laagtij zonder problemen 9 uur droogvallen.

Verspreiding en leefgebied

Deze soort komt voor in de Noordelijke IJszee.

Bronnen, noten en/of referenties
  1. WoRMS (2013). Semibalanus balanoides (Linnaeus, 1758). Geraadpleegd via: World Register of Marine Species op http://www.marinespecies.org/aphia.php?p=taxdetails&id=106210
  • David Burnie (2001) - Animals, Dorling Kindersley Limited, London. ISBN 90-18-01564-4 (naar het Nederlands vertaald door Jaap Bouwman en Henk J. Nieuwenkamp).
licença
cc-by-sa-3.0
direitos autorais
Wikipedia-auteurs en -editors
original
visite a fonte
site do parceiro
wikipedia NL

Gewone zeepok: Brief Summary ( Neerlandês; Flamengo )

fornecido por wikipedia NL

De gewone zeepok (Semibalanus balanoides) is een zeepokkensoort uit de familie van de Archaeobalanidae. De wetenschappelijke naam van de soort is voor het eerst geldig gepubliceerd in 1758 door Linnaeus.

licença
cc-by-sa-3.0
direitos autorais
Wikipedia-auteurs en -editors
original
visite a fonte
site do parceiro
wikipedia NL