dcsimg
Creatures » » Plants » » Mosses » » Dicranaceae »

Dicranum Moss

Dicranum leioneuron Kindberg 1889

Lännenkynsisammal ( Finnish )

provided by wikipedia FI

Lännenkynsisammal (Dicranum leioneuron) on pystykasvuinen ja tanakka sammallaji. Lännenkynsisammal kuuluu Dicranaceae -heimoon ja kynsisammalten sukuun. Se on yksi Suomen 51 vastuulajista lehtisammalissa.[2] Yleisväriltään lännenkynsisammal on ruskeanvihreä.

Levinneisyys

Lännenkynsisammalta esiintyy Luoteis-Euroopassa ja Pohjois-Amerikan koillisosissa sekä Skandinavian eteläosissa. Suomessa esiintymät ovat paikoittaisia ja harvinaisia ja kanta on elinvoimainen ainoastaan Länsi-Suomessa.[1] Lännenkynsisammalta on kuitenkin havaittu Koillismaalla asti.[3]

Elinympäristö

Lännenkynsisammal kasvaa soiden mättäillä.

Lähteet

  1. a b Tauno Ulvinen, Kimmo Syrjänen ja Susanna Anttila (toim.): Suomen sammalet - levinneisyys, ekologia, uhanalaisuus. Helsinki: Suomen ympäristökeskus, 2002. ISBN 952-11-1153-4 (PDF), painetussa muodossa ISBN 952-11-1152-6 (nid.). Teoksen verkkoversio.
  2. Ymparisto.fi: Vastuulajit ymparisto.fi. 14.1.2004. Ympäristökeskus. Viitattu 17.7.2009.
  3. Ulvinen, T. ja Syrjänen, K.: Suomen sammalten levinneisyys eliömaakunnissa. Suomen ympäristökeskus, 2009. ISBN 978-952-11-3247-6. Teoksen verkkoversio.

Aiheesta muualla

Tämä kasveihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visit source
partner site
wikipedia FI

Lännenkynsisammal: Brief Summary ( Finnish )

provided by wikipedia FI

Lännenkynsisammal (Dicranum leioneuron) on pystykasvuinen ja tanakka sammallaji. Lännenkynsisammal kuuluu Dicranaceae -heimoon ja kynsisammalten sukuun. Se on yksi Suomen 51 vastuulajista lehtisammalissa. Yleisväriltään lännenkynsisammal on ruskeanvihreä.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visit source
partner site
wikipedia FI