El morralet (Sepiola rondeleti) és una espècie de cefalòpode comestible natiu del nord-est de l'Atlàntic i del Mediterrani incloent l'estret de Sicília, el mar Egeu, l'Adriàtic, Màrmara i Mar de Llevant. En el nord-est de l'Atlàntic s'estén des del mar del Nord fins a Senegal.[1] És l'espècie de Sepiola més comuna al Mediterrani.
Són de color marró però poden canviar el color a voluntat. Tenen el cos molt semblant a una sèpia petita però aplanat i sense una cresta que els envolta sinó unes expansions en forma d'orelleta que els ajuda a desplaçar-se. El mant del cos de les femelles fa fins a 60 mm mentre se sap que hi ha mascles que no passen de 25 mm. Viu sobre fons sorrencs o en prats de Posidonia oceanica fins a 450 m de fondària. Són carnívors, mengen petits peixos i crustacis. No passen per l'estadi de larva.
El morralet (Sepiola rondeleti) és una espècie de cefalòpode comestible natiu del nord-est de l'Atlàntic i del Mediterrani incloent l'estret de Sicília, el mar Egeu, l'Adriàtic, Màrmara i Mar de Llevant. En el nord-est de l'Atlàntic s'estén des del mar del Nord fins a Senegal. És l'espècie de Sepiola més comuna al Mediterrani.