dcsimg

Kongonvarpushaukka ( Finnish )

provided by wikipedia FI

Kongonvarpushaukka (Accipiter erythropus) on haukkojen heimoon kuuluva lintu. Sitä tavataan keskisessä ja läntisessä Afrikassa seuraavissa maissa: Angolassa, Beninissä, Burkina Fasossa, Kamerunissa, Keski-Afrikan tasavallassa, Kongossa, Kongon demokraattisessa tasavallassa, Norsunluurannikolla, Gabonissa, Gambiassa, Ghanassa, Guineassa, Guinea-Bissaussa, Liberiassa, Nigeriassa, Ruandassa, Senegalissa, Sierra Leonessa, Togossa ja Ugandassa.[1]

Sen elinpiiriä ovat subtrooppiset ja trooppiset alavat metsät, kuivat savannit ja huonokuntoiset metsät.[1] Se painaa keskimäärin 115,35 grammaa.[3]

Se jakautuu kahteen alalajiin: [2]

  • Accipiter erythropus erythropus (Hartlaub, 1855)
  • Accipiter erythropus zenkeri (Reichenow, 1894)

Lähteet

  1. a b c BirdLife International: Accipiter erythropus IUCN Red List of Threatened Species. Version 2013.2. 2012. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 12.5.2014. (englanniksi)
  2. a b Integrated Taxonomic Information System (ITIS): Accipiter erythropus (TSN 175318) itis.gov. Viitattu 14.5.2012. (englanniksi)
  3. Birdlife.org (englanniksi) viitattu 14.5.2012
Tämä lintuihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visit source
partner site
wikipedia FI

Kongonvarpushaukka: Brief Summary ( Finnish )

provided by wikipedia FI

Kongonvarpushaukka (Accipiter erythropus) on haukkojen heimoon kuuluva lintu. Sitä tavataan keskisessä ja läntisessä Afrikassa seuraavissa maissa: Angolassa, Beninissä, Burkina Fasossa, Kamerunissa, Keski-Afrikan tasavallassa, Kongossa, Kongon demokraattisessa tasavallassa, Norsunluurannikolla, Gabonissa, Gambiassa, Ghanassa, Guineassa, Guinea-Bissaussa, Liberiassa, Nigeriassa, Ruandassa, Senegalissa, Sierra Leonessa, Togossa ja Ugandassa.

Sen elinpiiriä ovat subtrooppiset ja trooppiset alavat metsät, kuivat savannit ja huonokuntoiset metsät. Se painaa keskimäärin 115,35 grammaa.

Se jakautuu kahteen alalajiin:

Accipiter erythropus erythropus (Hartlaub, 1855) Accipiter erythropus zenkeri (Reichenow, 1894)
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visit source
partner site
wikipedia FI