dcsimg

Kuorekalat ( Finnish )

provided by wikipedia FI

Kuorekalat (Osmeriformes) on viuhkaeväisten kalojen lahko. Se käsittää kolme heimoa ja noin 88 lajia[3] Kuorekalat kutevat yleensä makeassa vedessä, mutta jotkut ovat vaelluskaloja ja liikkuvat valtamerillä muulloin kuin kutuaikana.

Useilla kuorekaloilla on rasvaevä, lohikalojen tapaan. Yhdessä lohikalojen, haukikalojen ja sillikuorekalojen kanssa kuorekalat luetaan rakennepiirteiltään alkukantaisena pidettyyn viuhkaeväisten Protacanthopterygii-ylälahkoon. Aiemmissa luokituksissa kuorekalat on yhdistetty samaan lahkoon joko lohikalojen tai sillikuorekalojen[2][4] kanssa.

Lajeja

Lähteet

  1. Joseph S. Nelson: Fishes of the world, s. 194. John Wiley and Sons, 2006. ISBN 978-0-471-25031-9. Kirja Googlen teoshaussa (viitattu 02.04.2011). (englanniksi)
  2. a b Order Summary for Osmeriformes (peilipalvelin) FishBase. Froese, R. & Pauly, D. (toim.). Viitattu 22.11.2013. (englanniksi)
  3. Joseph S. Nelson (2006) Fishes of the World, 4th edition. Wiley. ISBN 0-471-25031-7
  4. ITIS
Tämä kaloihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visit source
partner site
wikipedia FI

Kuorekalat: Brief Summary ( Finnish )

provided by wikipedia FI

Kuorekalat (Osmeriformes) on viuhkaeväisten kalojen lahko. Se käsittää kolme heimoa ja noin 88 lajia Kuorekalat kutevat yleensä makeassa vedessä, mutta jotkut ovat vaelluskaloja ja liikkuvat valtamerillä muulloin kuin kutuaikana.

Useilla kuorekaloilla on rasvaevä, lohikalojen tapaan. Yhdessä lohikalojen, haukikalojen ja sillikuorekalojen kanssa kuorekalat luetaan rakennepiirteiltään alkukantaisena pidettyyn viuhkaeväisten Protacanthopterygii-ylälahkoon. Aiemmissa luokituksissa kuorekalat on yhdistetty samaan lahkoon joko lohikalojen tai sillikuorekalojen kanssa.

license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visit source
partner site
wikipedia FI