dcsimg

Punaotsaviuhko ( finnois )

fourni par wikipedia FI

Punaotsaviuhko (Rhipidura rufifrons) eli aikaisemmalta nimeltään punaotsamonarkki[3] on viuhkoihin kuuluva laji. Se on 16 cm pitkä. Sillä on punaruskeaa väriä otsassa ja pyrstön tyvessä, mikä on varsin hyvin näkyvä. Sitä tavataan Australiassa ja sitä esiintyy sademetsissä puiden keskikerroksessa ja metsän aluskerroksessa. Sillä on tapana heiluttaa pyrstöä, jolloin se saa pelotettua hyönteiset liikkeelle. Tämän jälkeen se pystyy pyydystämään ne helpommin.[4]

Lähteet

  1. Butchart, S.: Rhipidura rufifrons IUCN Red List of Threatened Species. Version 2015.2. 2013. International Union for Conservation of Nature, IUCN, Iucnredlist.org. Viitattu 25.6.2015. (englanniksi)
  2. Alan P. Pettersson, M. D.: Rhipidura rufifrons Itis Report. 22.4.2015. Viitattu 22.4.2015. (englanniksi)[vanhentunut linkki]
  3. Maailman lintulajien suomenkieliset nimet BirdLife Suomi. Viitattu 1.2.2018.
  4. Colin Harrison, Alan Greensmith: ”Punaotsamonarkki”, Koko maailman linnut, s. 316. Suomeksi toimittanut Lasse J. Laine. Suomentanut Pekka Nikander, Lasse J. Laine, Helena Paalosmaa, Jan Södersved. Lontoo: Helsinki media, 1995. ISBN 951-875-637-6.
Tämä lintuihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
licence
cc-by-sa-3.0
droit d’auteur
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visiter la source
site partenaire
wikipedia FI

Punaotsaviuhko: Brief Summary ( finnois )

fourni par wikipedia FI

Punaotsaviuhko (Rhipidura rufifrons) eli aikaisemmalta nimeltään punaotsamonarkki on viuhkoihin kuuluva laji. Se on 16 cm pitkä. Sillä on punaruskeaa väriä otsassa ja pyrstön tyvessä, mikä on varsin hyvin näkyvä. Sitä tavataan Australiassa ja sitä esiintyy sademetsissä puiden keskikerroksessa ja metsän aluskerroksessa. Sillä on tapana heiluttaa pyrstöä, jolloin se saa pelotettua hyönteiset liikkeelle. Tämän jälkeen se pystyy pyydystämään ne helpommin.

licence
cc-by-sa-3.0
droit d’auteur
Wikipedian tekijät ja toimittajat
original
visiter la source
site partenaire
wikipedia FI