dcsimg

Hidroquerins ( catalan ; valencien )

fourni par wikipedia CA

Els hidroquerins (Hydrochoerinae) són una subfamília de càvids que conté dos gèneres vivents, Hydrochoerus (capibares) i Kerodon. A més, una sèrie de gèneres extints relacionats amb el capibara també es classifiquen dins aquesta subfamília. La taxonomia dels hidroquerins resulta confusa pel fet que, fins fa poc, el capibara i els seus parents extints eren classificats dins la seva pròpia família, la dels hidroquèrids.[1] Estudis filogenètics moleculars recents indiquen una estreta relació entre Hydrochoerus i Kerodon,[2] recolzant la classificació d'ambdós gèneres en una subfamília dels càvids.[3] Les classificacions paleontològiques encara no han implementat aquesta nova taxonomia i continuen utilitzant Hydrochoeridae per tots els capibares, mentre que utilitzen Hydrochoerinae pel capibara vivent i els seus parents fòssils més propers, com ara Neochoerus.[4][5] La taxonomia dels hidroquerins fòssils també està en un estat de flux. En els últims anys s'ha reduït substancialment la diversitat d'hidroquerins fòssils[6][4][5] Això es deu principalment al fet que les seves dents molars varien molt de forma al llarg de la vida d'un individu.[4] En un cas concret, el material que anteriorment era classificat en quatre gèneres i set espècies diferents basant-se en diferències en la forma dels molars ara es creu que representa exemplars d'edats diferents d'una única espècie, Cardiatherium paranense.[4]

Bibliografia

  • Deschamps, C.M., A.I. Olivares, E.C. Vieytes i M.G. Vucetich. 2007. Ontogeny i diversity of the oldest capybaras (Rodentia: Hydrochoeridae; late Miocene of Argentina). Journal of Vertebrate Paleontology 27(3):683-692.
  • McKenna, Malcolm C. i Bell, Susan K. 1997. Classification of Mammals Above the Species Level. Columbia University Press, Nova York, 631 p. ISBN 0-231-11013-8
  • Prado, J.L., E. Cerdeño i S. Roig-Juñent. 1998. The giant rodent Chapalmatherium from the Pliocene of Argentina: New remains i taxonomic remarks on the Family Hydrochoeridae. Journal of Vertebrate Paleontology 18(4):788-798.
  • Rowe, D. L. i R. L. Honeycutt. 2002. Phylogenetic relationships, ecological correlates i molecular evolution within the Cavioidea (Mammalia, Rodentia). Molecular Biology i Evolution, 19:263-277.
  • Vucetich, M.G., C.M. Deschamps, A.I. Olivares i M.T. Dozo. 2005.«Capybaras, size, shape, and time: A model kit». Arxivat de l'original el 2 de juliol de 2007. Acta Palaeontologica Polonica 50(2):259-272.
  • Woods, C. A. i C. W. Kilpatrick. 2005. Infraorder Hystricognathi. Pp 1538-1600 in Mammal Species of the World A Taxonomic i Geographic Reference (D. E. Wilson i D. M. Reeder eds.). Baltimore, Johns Hopkins University Press.

Referències

  1. McKenna i Bell, 1997
  2. Rowe i Honeycutt, 2002
  3. Woods i Kilpatrick, 2005
  4. 4,0 4,1 4,2 4,3 Vucetich et al., 2005
  5. 5,0 5,1 Deschamps et al., 2007
  6. Prado et al., 1998
licence
cc-by-sa-3.0
droit d’auteur
Autors i editors de Wikipedia
original
visiter la source
site partenaire
wikipedia CA

Hidroquerins: Brief Summary ( catalan ; valencien )

fourni par wikipedia CA

Els hidroquerins (Hydrochoerinae) són una subfamília de càvids que conté dos gèneres vivents, Hydrochoerus (capibares) i Kerodon. A més, una sèrie de gèneres extints relacionats amb el capibara també es classifiquen dins aquesta subfamília. La taxonomia dels hidroquerins resulta confusa pel fet que, fins fa poc, el capibara i els seus parents extints eren classificats dins la seva pròpia família, la dels hidroquèrids. Estudis filogenètics moleculars recents indiquen una estreta relació entre Hydrochoerus i Kerodon, recolzant la classificació d'ambdós gèneres en una subfamília dels càvids. Les classificacions paleontològiques encara no han implementat aquesta nova taxonomia i continuen utilitzant Hydrochoeridae per tots els capibares, mentre que utilitzen Hydrochoerinae pel capibara vivent i els seus parents fòssils més propers, com ara Neochoerus. La taxonomia dels hidroquerins fòssils també està en un estat de flux. En els últims anys s'ha reduït substancialment la diversitat d'hidroquerins fòssils Això es deu principalment al fet que les seves dents molars varien molt de forma al llarg de la vida d'un individu. En un cas concret, el material que anteriorment era classificat en quatre gèneres i set espècies diferents basant-se en diferències en la forma dels molars ara es creu que representa exemplars d'edats diferents d'una única espècie, Cardiatherium paranense.

licence
cc-by-sa-3.0
droit d’auteur
Autors i editors de Wikipedia
original
visiter la source
site partenaire
wikipedia CA