dcsimg
Image of Haliclona (Halichoclona) vansoesti de Weerdt, de Kluijver & Gómez 1999
Creatures » » Animal » Sponges » Demosponges » » Chalinidae »

Haliclona (Halichoclona) vansoesti de Weerdt, de Kluijver & Gómez 1999

Haliclona (Halichoclona) vansoesti ( Dutch; Flemish )

provided by wikipedia NL

Haliclona (Halichoclona) vansoesti is een sponssoort in de taxonomische indeling van de gewone sponzen (Demospongiae). Het lichaam van de spons bestaat uit kiezelnaalden en sponginevezels, en is in staat om veel water op te nemen.

De spons behoort tot het geslacht Haliclona en behoort tot de familie Chalinidae. De wetenschappelijke naam van de soort werd voor het eerst geldig gepubliceerd in 1999 door de Weerdt,de Kluijver & Gomez.

Bronnen, noten en/of referenties
  • van Soest, R. (2011). Haliclona (Halichoclona) vansoesti de Weerdt,de Kluijver & Gomez, 1999. In: Van Soest, R.W.M, Boury-Esnault, N., Hooper, J.N.A., Rützler, K, de Voogd, N.J., Alvarez de Glasby, B., Hajdu, E., Pisera, A.B., Manconi, R., Schoenberg, C., Janussen, D., Tabachnick, K.R., Klautau, M., Picton, B., Kelly, M., Vacelet, J. (2011) World Porifera database. Gebaseerd op informatie uit het World Register of Marine Species, te vinden op http://www.marinespecies.org/aphia.php?p=taxdetails&id=166588.
Geplaatst op:
07-12-2011
Dit artikel is een beginnetje over biologie. U wordt uitgenodigd om op bewerken te klikken om uw kennis aan dit artikel toe te voegen. Beginnetje
license
cc-by-sa-3.0
copyright
Wikipedia-auteurs en -editors
original
visit source
partner site
wikipedia NL